Grupa Univerexport Bačka AD

grupa-univerexport-backa-o-nama

Grupa Univerexport Bačka AD osnovana je 1968. godine. Kao prethodno društveno preduzeće privatizovana je u januaru 2004. godine, a 15. februara 2007. godine kompanija Univerexport iz Novog Sada postaje većinski vlasnik tadašnje AD Bačke. U procesu integracije 2012. godine formira je Univerexport Grupa u okviru koje posluju 4 privredna društva i formira se novo ime našeg društva koje od tad glasi: Grupa Univerexport Bačka ad Bačka Palanka. U Univerexport Grupi matično društvo je Univerexport doo Novi Sad, a zavisna društva su Grupa Univerexport Bačka AD Bačka Palanka, Grupa Univerexport- Trgopromet AD Subotica, i Grupa Univerexport Alba AD Novi Sad.

Na samom ulasku u Bačku Palanku, locirani su proizvodni pogoni, sastavljeni od dve organizacione jedinice, farma i klanica. U okviru oba proizvodna pogona zaposleno je 172 radnika, koji su naš najvredniji resurs i njihovo zadovoljstvo uvek nam je na prvom mestu. Samim tim Grupa Univerexport Bačka AD neprekidno ulaže u napredak i razvoj svojih zaposlenih, sa ciljem konstantnog usavršavanja i lakšeg postizanja zadatih ciljeva.

Kroz istoriju razvijena su detaljna i korisna znanja svih standarda kvaliteta i higijene, usvojena je tehnologija visokog kvaliteta u uzgoju i preradi mesa i ostvarene su saradnje sa nacionalnim i internacionalnim organizacijama, zaduženim za razvoj mesne industrje.

U proteklom periodu investirano je u razvoj i osavremenjavanje proizvodnih pogona, posebno najsavremenijih komora za zrenje mesa i u liniju za pakovanje svežeg mesa u zaštitnoj atmosferi, MAP. Ovakvim načinom pakovanja svežeg mesa produžava se rok trajanja proizvoda bez dodatka aditiva i konzervansa ili zamrzavanja, zadržava se ukus, tekstura i izgled proizvoda i  povećava se efikasnost proizvodnje i distribucije putem smanjenja troškova. Grupa Univerexport Bačka AD opremljena je celokupnom opremom potrebnom za funkcionisanje moderne klanice, kako tehnološki, tako i kadrovski.

U svojoj delatnosti, Grupa Univerexport Bačka AD je prepoznatljiva po visokom kvalitetu svežeg mesa i gotovih proizvoda. Još od osnivanja, poseduje širok asortiman proizvoda, a danas se distribucija ovih proizvoda vrši kroz široku maloprodajnu mrežu trgovinskih lanaca Univerexport Grupa, odnosno trgovačkih lanaca Univerexport i Trgopromet.

Asortiman Grupe Univerexport Bačke AD između ostalog obuhvata: sveže meso, slanine, dimljene proizvode, fermentisane suve kobasice, suvomesnate proizvode, barene kobasice…

Grupa Univerexport Bačka AD je uzimajući najbolje od svega: prirodnog, tradicionalnog i najsavremenije tehnologije, došla do savršene recepture proizvoda, koji odgovaraju ukusima savremenog potrošača.

Proizvedeni po biranim recepturama, kontrolisanog tehnološkog postupka, dimljeni i sušeni u specijalnim komorama za dozrevanje mesa, proizvodi Grupe Univerexport Bačke AD nalaze svoje mesto u srcu poštovalaca tradicije i kvaliteta.

U ponudi je raskošna paleta proizvoda, različitih ukusa koji predstavljaju pravi gastronomski užitak, svakome ko je bar jednom probao neprevaziđeni zalogaj.

Nove investicije se strateški planiraju, kako u okviru proizvodnog pogona, tako i u okviru distribucije, kontrole kvaliteta i zaštite životne sredine.

Vrhunski kvalitet proizvoda  Grupe Univerexport Bačke AD predstavlja spoj pažljivo biranih sastojaka, vrhunskog tehnološkog postupka i umešno kombinovanih tradicionalnih i savremenih trendova proizvodnje.